Pretraživanje

Glazirana pačja prsa sa raguom od mahuna i šampinjona

Glazirana pačja prsa sa raguom od mahuna i šampinjona

AMOS NOVAK, mladi kuhar iz Međimurja, trenutno radi u restoranu Terbotz u Štrigovi. Sa samo 23 godine, Amos je već osvojio brončanu medalju na kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu i postigao zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju 2022. g. u Meksiku.

Njegova kreativnost i strast prema kuhinji, posebno korištenje lokalnih sastojaka, privlače pozornost kulinarske zajednice izvan Hrvatske.
Amos je pripremao “Glazirana pačja prsa sa raguom od mahuna i šampinjona”, u petoj sezoni, petoj epizodi “Sljeme” koji možete vidjeti na http://www.najboljeizhrvatske.com.hr/ep05-05-sljeme.htm

GLAZIRANA PAČJA PRSA SA RAGUOM OD MAHUNA I ŠAMPINJONA

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

  • 1kg Pačja prsa
  • 60 dag Mahune
  • 30 dag Šampinjoni
  • 15 dag Luk
  • 0,5 dag Mljevena crvena paprika
  • 0,5 dag Sol, papar

PRIPREMA: pačja prsa očistimo i malo prorežemo po koži, stavljamo ih na hladnu tavu na stranu kože da postepeno puste masnoću, koža mora biti zlatne boje te prsa završavamo u pećnici na 200 stupnjeva nekih 10 min.

Sitno sjeckani luk ispirjamo pa stavljamo usitnjene mahune, šampinjone i crvenu papriku i malo podlijemo i začinimo, pirjamo oko 20 minuta do kada mahune ne omekšaju. Zajedno serviramo.

Odgovori

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*