DRAŽEN ĐURIŠEVIĆ je vodeća figura u svijetu gastronomije, poznat po svojoj strasti i talentu. Sa diplomom iz turizma i hotelskog menadžmenta, započeo je svoju karijeru u Đurđevačkom hotelu Picok, a kasnije je postao voditelj renomiranog restorana Štagelj i Podravska klet u Koprivnici.
Zajedno sa svojim timom, Dražen je osvojio prestižnu nagradu Il Coco di Oro, čija komisija je utvrdila da je njihov restoran među 9 vodećih restorana na svijetu. Ovaj uspjeh potvrdio je Draženov status među vodećim kulinarskim stručnjacima.
Kao član Hrvatskog kulinarskog tima, pripremao je hrvatske delicije diljem svijeta, uključujući i poznate lokacije poput zgrade Ujedinjenih naroda i Europskog parlamenta.
Dražen je također bio ključan u organizaciji velikih gastronomskih događanja kako u zemlji, tako i izvan nje. Njegova strast prema kulinarstvu i talent za promociju hrane čine ga istinskim vizionarom u svijetu gastronomije. U Najbolje iz Hrvatske, Dražen je odlučio podijeliti svoj recept za neodoljivu kotlovinu, što je pravi dar za sve ljubitelje hrane.
ZA KOTLOVINU JE POTREBNO:
1 kg svinjskih kotleta
4 batka sa zabatkom
1 žlica Vegete
80 g Svinjske masti Podravka
2 pakiranja Kranjskih kobasica Podravka (8 komada)
2 Limenke Smeđeg graha konzerviranog Podravka ili
kuhane ječmene kaše
3-4 češnja češnjaka
2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
350 g luka
200 g svježe crvene paprike
144 ml bijelog vina
2 Goveđa temeljca za jela Podravka
PRIPREMA:
Kotlete i piletinu pospite žlicom Vegete i ostavite stajati oko sat vremena.
Posudu (kotao) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte.
Stavite mast, a zatim na njoj popržite pripremljene kotlete, piletinu i kobasice.
Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice.
Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.
Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, kratko promiješajte i podlijte vinom.
Ponovo kratko promiješajte, dodajte temeljac i podlijte vodom (oko 1 l).
Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša.
Meso izvadite na rub , a u umak dodajte ispran i ocijeđen grah iz limenke.